کتاب جلوه های غربت: چهل نوشتار در ترسیم راه و رسم انتظار نوشته اصغر صادقی و با ویرایش عبدالحسین طالعی که توسط انتشارات نبا منتشر شده است.
با الهام از از فرمایش رسول خدا(ص) که هرکس از امت من چهل حدیث را که مورد نیاز مردم در امر دینشان است نگاه داری کند،خداوند روز قیامت او را فقیهی عالم و صاحب بصیرت بر خواهد انگیخت. طی چهل مقاله مستقل و با مدخل های گوناگون ،ضرورت مهرورزی به ساحت مقدس حضرت ولی عصر (عج) مورد توجه قرار گرفته است .موضوعی که لازم است همیشه به آن پرداخت و از منظرهای گوناگون به این امید که فرهنگ درونی تمامی شیعیان در ارتباط با آن بزرگوار سامان یابد و متحول گردد.
چند سطری از کتاب:
غربت و تنهایى اقسامى دارد و هر یک را درجاتى از رنج به دنبال است؛ گاهى انسان از شهر و دیار خود بیرون مىرود به میان جمعى که با آنان آشنایى ندارد، این تنهایى او را آزار مىدهد؛ امّا همین حالت اگر در شهر و محلّ سکونت براى او پیش بیاید، رنجش دوچندان است؛ چرا که انتظار آن است انسان در شهر خود آشنایانى داشته باشد تا دلتنگ نگردد و به رنج اندر نیفتد.
هر چه این دایره تنگتر گردد، بار غربت سنگینتر و غم آن جانکاهتر مىشود. اوج این رنج آنجاست که انسان در میان همسر و فرزندان خود یعنى در خانهى خویش دچار تنهایى شود که این بسیار محنتزاست. فرد تأمین معاش اعضاى خانوادهى خود را عهدهدار باشد و در انجام این امر به جِد بکوشد، امّا آنان نه تنها از درِ سپاس و تشکّر از او برنیایند، بلکه اساسآ وى را تحویل نگرفته و محلّى از اِعراب براى وى قائل نباشند.
سهل است که اصلا فراموش کنند که آب و نان ایشان را چه کسى تأمین مىکند و با بىخبرى بخورند و بیاشامند و برخیزند و به کنجى خزند.
من این حالت را «غربت خانگى» نام نهادهام. و اوّلبار که دوستى از همکارانم را در چنین بلیّهاى دیدم به حالش رقّت آوردم و بر این امر خطیر متنبّه شدم.